NMNG

bestuursaccount
  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geachte collegae

 
Evenals afgelopen jaar verzorg ik met 2 collegae ook dit jaar van januari t/m maart weer het onderwijs Medical Care aan de studenten van de Enkhuizer zeevaartschool. het is heel leuk en inspirerend om zoveel enthousiaste op het zeilen gerichte studenten om je heen te hebben. Het overbrengen van de medische kennis is echter wel een uitdaging.

Graag jullie aandacht voor twee vragen;

1 Voor een goede aansluiting op de praktijk zou ik graag willen weten wat voor soort medische problemen/vragen jullie tegenkomen bij het varen als scheepsarts.
Mijn verzoek is een eenvoudig lijstje te sturen daarvan, liefst binnen twee weken. Alvast dank daarvoor.

2 Het  praktijkonderwijs in de bovengenoemde opleiding Medical Care wordt uitgebreid. Om die reden zijn er meer docenten nodig om dat te geven. Het practicum wordt in februari op maandag 27 en dinsdag 28 gegeven. (Dit valt in de voorjaarsvakantie regio midden en noord)
De onderwerpen van het practicum worden in blokken gegeven;  blok 1 Lichamelijk onderzoek,  blok 2 wondbehandeling, verdoven en hechten, blok 3 verbandleer, stabiliseren breuken en gewrichten, blok 4 steriel werken, infuus inbrengen, injecteren (IV, IM, SC), blok 5 katheteriseren, inhalatie techniek en KNO en oogheelkundig onderzoek, blok 6  reanimatie, blok 7 stabilisatie voor transport en scenario’s.
Een reader voor de studenten met richtlijnen wat er bij welk practicum verwacht wordt is in de maak. Het benodigde materiaal voor de diverse practica is aanwezig. 
Diegene die het leuk vindt en kan op die dagen stuur graag een bericht! Jullie hulp en input wordt zeer gewaardeerd.
Vanuit de school is er een vergoeding voor de lesuren en reiskosten.

Voor beide vragen graag reageren naar
mechelienrovekamp@icloud.com

Dank alvast voor jullie reacties.

Met vriendelijke groet,
Mechelien Rövekamp

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.